CORI OG OMEGN

BYEN CORI   

 

Cori ligger pittoresk 384 m.o.h. i Lepinerbjergene, 50 km. syd for Rom. Byen har ca 10.000 indbyggere, og er velfungerende med skole, hospital og mange forretninger. Cori er ældre end Rom og meget charmerende, med ældgamle bymure, byporte og templer.

 

Typisk for italienske bjergbyer er Cori ingen undtagelse: Her findes mange små og store pladser og gader, der snor sig op af bjergsiden, hvor man ender på Piazza Signina, en af de store pladser. Lejligheden ligger 300 m fra pladsen.

Bevæger man sig lidt længere op findes der en vidunderlig udsigt ved Herkules Templets fod.

 

Piazza Signina. Sullas tårn

Castor og Pollux templet

Herkules templet

Piazza Signina. Carosello altid sidste weekend i Juni

Bryllupskaret.

Cori By. Rød spot vores lejlighed. Grønne spots er legeplads og område hvor man kan spille bold

Fodbold mv

5 minutter på gåben

Carosello på Piazza Croce

Sidst weekend i Juni

I den nederste del af byen (Cori Basso)  findes der, ligesom i den øverste del af byen, forretninger, barer,restauranter og Castor og Pollux templet.

Der er en Conad på pladsen. Her kan I handle ind alle dage.
I Cori  møder man  det italienske dagligliv og de mange traditionsrige optog og fester.

Coris indbyggere er meget venlige og imødekommende. Sikkert fordi byen ikke er overrendt af turister.

Et par gloser italiensk, så er du i fuld gang med en samtale. Bare et lille `Bongiorno.

 

Som nævnt er der mange restauranter i byen. Vores informationsmappe nævner en del, men det vil jo altid være op til den enkelte, hvad man synes om.


I får den lige igen!!!

 

VIN: Hos de lokale vinbønder, bla. hos Marco som ligger i bunden af byen kan man købe rigtig god økologisk dagligdagsvin til små priser. Hos Cincinnato - I kan se de store ståltanke fra vores balkon sælges også supervin. Grappa og vidunderlig jomfruolie. Olien har fået en pris i 2011 som mellemitaliens bedste. Hos Pietra Pinta har de også dejlig vin og olie. Ligger på vejen ud mod Borgo Montello og Ninfa Haven.

 

Piazza Signina.

Central plads med barer, restauranter og butikker. 400 m fra CasaCORI

NOGLE FORSLAG TIL  OPLEVELSER UDENFOR CORI

For folk der har lyst til at vandre er der masser af muligheder med Cori som udgangspunkt. Man kan starte fra den øverste del af byen og gå op mod Fantana Prado - en restarurant som ligger på toppen op mod Norma.Det er en tur på omkring et par timer. Vi gør nogle gange ophold på restauranten og får os en god frokost( Pranzo) inden vi bevæger os ned af bjerget og følger vejen som går forbi  Castello Santa Margherita  som I kan se fra vores lejlighed. Der er en flot  udsigt til begge sider. Ind mod Cori by og ud over hele Pontinasletten og Middelhavet og Ponza Øerne i horisonten.

Der findes andre vandreture som I kan finde beskrivelser af i lejligheden. På Piazza Signina findes der et stort billed med forslag til vandreture.

Oasen Ninfa, som ligger lidt syd for Cori. Ninfa er en gammel ruinby, også kaldet middelalderens Pompeii. I dag er området udlagt som et pragtfuldt subtropisk haveanlæg, som er et besøg værd på alle årstider. Den er bestemt et besøg værd. En by fuld af mystik.

Der skal bestilles billetter online. Se på  http://www.fondazionecaetani.org


Anzio

Anzio er en dejlig by med en stor havnefront med restauranter og cafeer. Oplev fiskekutterne når de kommer ind ved 14 tiden og lægger til ved den store kaj. Side om side sælger de friske fisk både til de lokale restauranter og til private.

Den lille havn med de små kuttere er skøn at skue. Skibshunden kigger medens pastaen bliver tilberedt i båden. - Måske falder der en lille bid af til den.  Anzio er også skøn om aftenen med alle de funklende lys. Byen har gode sandstrande, som er børnevenlige, da det kun langsomt bliver dybt.


Her nævnes nogle byer som I også kan vælge at besøge.

Sermoneta https://en.wikipedia.org/wiki/Sermoneta

Norma. Her findes der et offentlig badeanlæg med 4 pools.

Antica Norba

https://en.wikipedia.org/wiki/Norba


Sermoneta ligger kun få kilometer fra Cori.

Hver søndag er der et gigantisk marked for foden af bjerget.

Sezze ligger smukt med bjergene i baggrunden

CASACORI OG FRASCATI