FLERE OPLEVELSER

For store og små.

Tag en tur til Miami Beach et kæmpe badeland. Eller til de bedste badestrande kun 30 minutter fra Cori 

ROM med dens enestående seværdigheder, kan nås på 45 minutter. Man kører i bil eller med bus til togstationen i Cisterna (8 km.). Derfra tager man toget direkte til Terministationen i Rom (29 minutter). 10 minutters gang til Colloseum og Forum Romanum.

Tag metroen til Peterskirken og Vatikanstaten.  Besøg Piazza Navona en af Roms centrale pladser med 3 berømte fontæner.Fontana di Trevi,bedre kendt som Trevi-fontænen er verdensberømt.

Rom er desuden en god handelsby med mange gode forretninger. Corsoen kan anbefales.

Via Condotti er også en slendretur værd, hvis man virkelig vil spendere mange penge.

 

CASTELLI ROMANI  NORD FOR CORI

 

Besøg Frascati som er berømt for de mange herskabelige villaer og gode vine. Gå en tur i byens gader, som summer af liv udenfor siestaen. Der er mange specialforretninger og cantinaer, hvor der kan smages på den lokale vin.

Oplev folkelivet på de mange pladser med skyggefulde platantræer.

 


NEMI

 

Nemi er en lille pittoresk by, med en storslået udsigt over søen og de skovklædte omgivelser til byen Genzano og havet. Hver søndag valfarter romerske familier til byen, hvor de går på restaurant og besøger byens park.

 

Byen har fået sit navn efter den romerske gudinde Dianas hellige lund Nemus Dianae. Ved udgravninger i 1800- og 1900-tallet har man fundet det muromgærede tempel (1 km mod nordvest) med flere bygninger omkring et alter og et lille teater.

Danske arkæologer under ledelse af Pia Guldager Bilde har deltaget aktivt i udgravninger af såvel Dianas tempel som et formodet palads muligvis bygget af Cæsar ved den vestlige søbred.

 

Tag en tur til Castel Gandolfo, pavens sommerresidens, og oplev den storslåede udsigt over Albanersøen. Når paven er til stede, kan man opleve schweizergarden i farvestrålende uniformer. Her findes desuden smagfulde forretninger og restauranter.

 

Nemisøen

Albanersøen og Castel Gandolfo. Pavens sommerresidens.

Kejser Hadrians villa i Tivoli

Villa dÈste

Villa dÈste

Tivoli ligger i Sabinerbjergene, øst for Rom, med seværdigheden Villa d`Este. Haver og villa er anlagt i renæssancen, og er enestående med sin hundredevis af fontæner, som henter vand fra Anienefloden. Besøg også Kejser Hadrians Villa, et stort anlæg af bygningskomplekser, hvor en stor del af Vatikanmuseernes Antikker stammer fra udgravninger af villaen.

Jagtgudinden Diana


SYD FOR CORI


Desuden findes en perlerække af pittoreske 'uopdagede' middelalder landsbyer spredt i området ved Cori, syd for Rom.

 

I San Felice Cicero, sydvest for Cori, kan man gå en tur i nationalparken, som ligger ud i Middelhavet. Fra mange steder kan man nyde den storslåede udsigt ud over Middelhavet og i klart vejr kan Vesuv ses mod syd. Desuden er området kendt for sine grotter samt fundet af Europas eneste Neandertaler.

Et besøg i Terracina og Sperlonga med Tiberiuses grotter er også en tur værd.


San Felice Circero med stejle klipper og vidunderlige sandstrande.

43 grotter heriblandt troldkvinden Kirkes grotte (la grotta della Maga Circ)e

Paola tårnet

Terracina byder på rigtig meget. Tempio di Giove Anxur som ligger højt. Dejlig sandstrand og rigtig gode restauranter. La Cambusa som ligger ud mod havet er at anbefalelsesværdig. 

Il Capitolium romano

Rester  af  Via Appia Antica kan også opleves i Terracina

Valmontone outlet ligger ca. 20 km fra Cori. Her kan der købes designertøj, tasker mv til rimeligepriser

I Valmontone ligger ogsa Rainbow Magicland.

Et eventyrland uden lige .

Museo Archeologico Nazionale Grotta di Tiberiohttp://www.naplesldm.com